Dotace z MSK

23.10.2020 23:04

SDH Hlavnice se letos opět podařilo získat dotaci z Moravskoslezského kraje

V letošním roce vyhlásil Moravskoslezský kraj opět dotační titul pro podporu spolků dobrovolných hasičů, tentokrát s názvem „Dotační program na podporu sborů dobrovolných hasičů v roce 2020“. V rámci tohoto dotačního programu jsou poskytovány dotace na projekty zaměřené na činnost pobočných spolků hasičů, na podporu požárního sportu, prezentace požární ochrany veřejnosti, udržování hasičských tradic, informování o historii hasičstva a zachování historické požární techniky. Základním cílem je přispět touto formou k rozvoji dobrovolného hasičstva v Moravskoslezském kraji.

SDH Hlavnice si v rámci toho titulu požádalo o příspěvek na zakoupení vybavení pro mladé hasiče – konkrétně se jednalo o hadice, savice a hlavně novou káď i s potřebnými ventily. Tato dotace nám byla krajem poskytnuta a v průběhu léta bylo výše zmíněné vybavení zakoupeno. Kraj na nákup přispívá zhruba 70%, zbytek hradí náš sbor ze svých prostředků.

I když letošní koronavirová situace požárnímu sportu moc nepřála, pevně věřím, že na jaře už naši mladí hasiči nově pořízené vybavení řádně provětrají při tréninku i na soutěžích!

Odkaz na stánky dotačního programu: www.msk.cz/cs/temata/dotace/dotace/dotacni-program-na-podporu-sboru-dobrovolnych-hasicu-v-roce-2020-3463/

Vít Salibor, Jednatel SDH Hlavnice